Over ons

Sinds 2007 maken Michiel van Dam (rechts) en Johan Kriek (links) samen reportagereizen door Zuidelijk Afrika.
Nu bundelen ze hun krachten, kennis en passie in Pad Vat.

Vanaf zijn eerste bezoek in 1988 is Michiel van Dam (Amsterdam, 1961) verknocht aan Zuidelijk Afrika.
Sinds 1990 reist hij als reisreporter over de wereld. Het liefste rijdt hij op een motorfiets door het binnenland van Zuid-Afrika.
Daar schrijft hij met passie en kennis van zaken over.
Michiel is altijd te porren voor een verhaal over geschiedenis of cultuur en voor een smakelijk lokaal gerecht.
www.michielvandam.travel

Hoe kreeg Johan Kriek (Cradock, 1957), eigenaar van ZA TRAX, bijnamen als de Wildernis Goeroe en de Bushman? Als je met hem door Afrika reist kom je daar snel achter.
Ruim 40 jaar deelt hij zijn passie voor reizen met 4×4’s en motorfietsen door de bush van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique. Zijn voorliefde voor klassieke voertuigen is in balans met zijn kennis van de Afrikaanse planten- en dierenwereld.

Lees de artikelen en ga mee op reis!

Wat is Pad Vat?

Vat die pad is Afrikaans voor op weg gaan, vertrekken.  Pad Vat is een serie artikelen als scenes in ’n road movie.
In elk artikel volgt auteur Michiel van Dam het spoor van een Zuid-Afrikaanse schrijver of van een boek over Zuid-Afrika.
Pad Vat wordt sinds augustus 2021 gepubliceerd door het Zuid-Afrikahuis in Nederland.

Buiten klassiekers als Paul Kruger, Nelson Mandela, Christiaan de Wet, Laurens van der Post, Alan Paton en Deon Meyer komen ook minder bekende namen voorbij zoals Herman Charles Bosman, Willem Anker en Rian Malan. 
Gaandeweg duikt Pad Vat dieper in Zuid-Afrika en de boeken die we daar vinden.

Face2Face Travel

Face2Face Travel ondersteunt al sinds 2007 als back office service center zelfstandige Nederlandse  Travel Managers.

Directeur en eigenaar van Face2Face Travel is Takis Panagopoulos. De begeleiding en ondersteuning van de Travel Managers is in handen van de directeur en zijn team.

Het Facility Center in Almere is dagelijks (MA-VR) geopend tussen 09.00h-17.00 uur. Het team is ook buiten kantooruren telefonisch bereikbaar .

Alle Travel Managers beschikken over de benodigde kennis en reiservaring om uw reiswens te kunnen realiseren. Onze Travel Managers kunnen indien nodig 24 uur per dag contact opnemen met de meeste in Nederland gevestigde tour operators en leveranciers.

www.face2facetravel.nl

ZA TRAX

ZA TRAX is een officieel door SATSA goedgekeurde toeroperator en maakt al decennialang tracks door Zuidelijk-Afrika.
Deze bushreizen-specialist verzorgt individuele, op maat gemaakte wildernis-ervaringen met elementen als tentzeil, kampvuur, sterrenhemel, oorspronkelijke landschappen, ongerepte natuur, geuren en geluiden, planten, bomen en wilde dieren van insecten, reptielen en vogels tot Big Five.

Buiten individuele safari’s organiseert ZA TRAX jaarlijks groepsevenementen voor liefhebbers van off-roadauto’s. Johan verzorgt rally’s voor klanten van 4×4-onderdelenspecialist Bundutec, persreizen voor auto-importeurs en lezersreizen voor outdoor-tijdschriften.
Ook organiseert ZA TRAX twee keer per jaar de Defender Trophy voor eigenaars en liefhebbers van dat iconische Land Rover model.

www.zatrax.com

Over Zuid-Afrikahuis

De stichting Zuid-Afrikahuis Nederland (opgericht in 1909) is voortgekomen uit de vroegere Nederlands-Zuid-Afrikaanse Spoorwegmaatschappij (NZASM).

Het Zuid-Afrikahuis richt zich op de taal, cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika.
In het pand aan de Keizersgracht in Amsterdam bevindt zich de grootste verzameling aan Zuid-Afrikaanse documentatie in Europa.
De collectie bestaat uit een bibliotheek, archief en beeldbank. De collectie is op afspraak ter plaatse in te zien en deels ook te leen.

Het Zuid-Afrikahuis organiseert activiteiten zoals taalcursussen, boekbesprekingen en lezingen.
Zuid-Afrikahuis financiert een scriptieprijs en sinds 1932 een Leerstoel Zuid-Afrikaanse Letterkunde, Cultuur en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
Ook ondersteunt de stichting de Bijzondere Leerstoel Zuid-Afrika: Talen, Literaturen, Cultuur en Maatschappij aan de Universiteit van Gent.

“Het Huis” beheert een studiefonds en organiseert de uitwisseling van schrijvers, journalisten en studenten tussen Nederland en Zuid-Afrika.

Tien keer per jaar publiceert het Zuid-Afrikahuis het online tijdschrift Spectrum.

www.zuidafrikahuis.nl

error: Content is protected !!

Pad Vat Nieuwsbrief?

SCHRIJF U HIER IN!

Meer informatie over cultuur- en erfenistoeren in Zuid-Afrika?

Vul hier uw e-mailadres in als u de maandelijkse nieuwsbrief van Pad Vat wilt ontvangen.

Geen zorgen: u kunt zich altijd weer afmelden.

You have Successfully Subscribed!