Het Apartheidsmuseum in Soweto is groot en indrukwekkend. Daar steekt het huisje waar Nelson en Winnie Mandela woonden bescheiden tegen af. Hoewel Nelson er zelf niet lang heeft gewoond, was hij er toch reuze trots op.

Een man is geen man zolang hij geen eigen huis heeft, schreef Madiba in zijn autobiografie. Madiba is een respectvolle koosnaam voor Nelson Mandela, ontleend aan de Madiba-clan waarin hij werd geboren, aan de Wilde Kust in de huidige Oost-Kaapprovincie. Dat is over de snelste route zo’n 950 kilometer vanaf Soweto. Maar wij zoeken niet de snelste route.

Bij Mandela House op Vilakazi Street nummer 8115 in Orlando West, Soweto, starten we de motoren voor onze Long Way to Mandela, blij om de grootsteedse jungle van Soweto en Johannesburg achter ons te laten. We hebben ons driekoppige reisgezelschap in een jolige bui De Drie Padvarkies gedoopt, naar het Afrikaanse woord “padvark” voor wegpiraat.
Na de eentonige vlakte ten zuiden van Johannesburg naderen we de Drakensbergen en de grens met het koninkrijk Lesotho. Uit dit grensgebied tussen hemel en aarde trokken de voorouders van Mandela in de zestiende eeuw naar de kust, waar ze in het Xhosa-rijk werden opgenomen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Deon Meyer Groepsreis

Het verhaal van Koorts is onder meer een unieke Zuid-Afrikaanse road novel. Dus hebben we samen met Deon Meyer een route gemaakt met hoogtepunten uit Koorts, aangevuld met plaatsen en bezienswaardigheden die in het thema van Koorts en het ritme van de reis passen. lees meer

error: Content is protected !!

Pad Vat Nieuwsbrief?

SCHRIJF U HIER IN!

Meer informatie over cultuur- en erfenistoeren in Zuid-Afrika?

Vul hier uw e-mailadres in als u de maandelijkse nieuwsbrief van Pad Vat wilt ontvangen.

Geen zorgen: u kunt zich altijd weer afmelden.

You have Successfully Subscribed!