Het Zuid-Afrikaanse landschap maakt ons nomadeninstinct wakker. Dat is van alle tijden. De Afrikaners bliezen hun Grote Trek tot mythische proporties op. Maar eenmaal in hun eigen Boerenrepublieken begon het weer te kriebelen.
In 1874 begon de Dorsland Trek uit Transvaal door de Kalahari-woestijn. Deelnemers wisten zelf niet waar die “treklus” vandaan kwam, maar ze gaven er graag gehoor aan. “Hou noord en fok voort”.

Na een barre tocht kwamen de overlevenden in 1878 aan in wat nu Namibië en Zuid-Angola is. Ze stichtten er de Boerenrepubliek Upingtonia.
In 1884 stak de “trekgees” z’n kop weer op en trokken de Upingtonezen weer terug. De Dorsland Trek was volgens onderzoeksjournalist Max du Preez de zinlooste , noodlottigste en absurdste trek in de Afrikaanse geschiedenis. 

Deon Meyer Groepsreis

Het verhaal van Koorts is onder meer een unieke Zuid-Afrikaanse road novel. Dus hebben we samen met Deon Meyer een route gemaakt met hoogtepunten uit Koorts, aangevuld met plaatsen en bezienswaardigheden die in het thema van Koorts en het ritme van de reis passen. lees meer

error: Content is protected !!

Pad Vat Nieuwsbrief?

SCHRIJF U HIER IN!

Meer informatie over cultuur- en erfenistoeren in Zuid-Afrika?

Vul hier uw e-mailadres in als u de maandelijkse nieuwsbrief van Pad Vat wilt ontvangen.

Geen zorgen: u kunt zich altijd weer afmelden.

You have Successfully Subscribed!