Op 15 december 1795 vond ontdekkingsreiziger John Barlow volgens eigen zeggen een “Bosjesmantekening” van een eenhoorn, in een grot in het Tarka-gebergte. Hij tekende de kop ervan na en daarmee hebben we de tot op heden enige afbeelding van ‘n eenhoorn in Zuid-Afrika te pakken.

Terwijl in Europa deze rariteit al naar het rijk der fabelen was verwezen, werd er in Zuid-Afrika tot ver on de 19de eeuw naar eenhoorns gezocht. Dat ze niet werden gevonden hoefde toch niet te betekenen dat ze niet bestonden?
Tenslotte was ook een ander fabeldier, het kameelpaard, pas eind 18de eeuw in het echt gevonden.
De Kaapse militair en ontdekkingsreiziger Robert Gorden had een giraffe geschoten, getekend, gemeten en beschreven en het skelet ervan naar Nederland gestuurd.
Wonderen waren in Zuid-Afrika tweeënhalve eeuw geleden nog niet uit de wereld verbannen. En dat zijn ze er nog steeds niet.

Deon Meyer Groepsreis

Het verhaal van Koorts is onder meer een unieke Zuid-Afrikaanse road novel. Dus hebben we samen met Deon Meyer een route gemaakt met hoogtepunten uit Koorts, aangevuld met plaatsen en bezienswaardigheden die in het thema van Koorts en het ritme van de reis passen. lees meer

error: Content is protected !!

Pad Vat Nieuwsbrief?

SCHRIJF U HIER IN!

Meer informatie over cultuur- en erfenistoeren in Zuid-Afrika?

Vul hier uw e-mailadres in als u de maandelijkse nieuwsbrief van Pad Vat wilt ontvangen.

Geen zorgen: u kunt zich altijd weer afmelden.

You have Successfully Subscribed!