De weg naar Die Hel is geplaveid met natuurschoon zonder weerga.
Eeuwenlang waren een ezelpad langs de rivier en over de berg naar Calitzdorp voor de bewoners van de Gamkaskloof (bijgenaamd Die Hel) de enige verbindingen met de buitenwereld.
In 1962 kwam de weg vanaf de Swartbergpas. De jongeren vertrokken, gevolgd door de ouderen. Van de twintig witte families bleef alleen Annetjie Joubert over. Zij maakt nog steeds heerlijke jam; die door haar zoon Pieter en schoondochter Marinette wordt verkocht in de eenvoudige herberg bij hun kampeerterrein.
De andere voormalige boerderijhuisjes zijn door Cape Nature Conservation opgeknapt en worden verhuurd aan reizigers die zich minstens eén nacht in het paradijs op aarde willen wanen en daar een moeizame 4×4-rit van minimaal vier uur over een smal, onverhard pad vol kuilen en duizelingwekkende haarspeldbochten voor over hebben.

Deon Meyer Groepsreis

Het verhaal van Koorts is onder meer een unieke Zuid-Afrikaanse road novel. Dus hebben we samen met Deon Meyer een route gemaakt met hoogtepunten uit Koorts, aangevuld met plaatsen en bezienswaardigheden die in het thema van Koorts en het ritme van de reis passen. lees meer

error: Content is protected !!

Pad Vat Nieuwsbrief?

SCHRIJF U HIER IN!

Meer informatie over cultuur- en erfenistoeren in Zuid-Afrika?

Vul hier uw e-mailadres in als u de maandelijkse nieuwsbrief van Pad Vat wilt ontvangen.

Geen zorgen: u kunt zich altijd weer afmelden.

You have Successfully Subscribed!