Aerotropolis. Vliegveldstad. Het klinkt als retro-science-fiction als beschreven in het boek Futurama van Fanta Voogd (2022).

Toch lijkt het plan daarop. Volgens www.businesstech.co.za overweegt het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Transport stadsvorming rond nieuw te stichten vliegvelden. In de pilotiek, pardon: politiek, horen we wel vaker verhalen over luchtkastelen.

Waar zouden die futuraerotropolissen moeten verrijzen? Bij Kuruman, of Amsterdam? Het plan zou inderdaad gebieden kunnen ontsluiten voor toeristen die, grosso modo, in twee weken tijd Zuid-Afrika willen “doen” van Krugerpark tot Kaapstad.

Het hartland van Zuid-Afrika, de Vrijstaat en de Karoo, zou open komen te liggen. Maar is dat een waardig alternatief voor het trage, betoverende tempo, waarin dat hartland zich tijdens een Pad Vat-trip over landwegen ontvouwt?

Deon Meyer Groepsreis

Het verhaal van Koorts is onder meer een unieke Zuid-Afrikaanse road novel. Dus hebben we samen met Deon Meyer een route gemaakt met hoogtepunten uit Koorts, aangevuld met plaatsen en bezienswaardigheden die in het thema van Koorts en het ritme van de reis passen. lees meer

error: Content is protected !!

Pad Vat Nieuwsbrief?

SCHRIJF U HIER IN!

Meer informatie over cultuur- en erfenistoeren in Zuid-Afrika?

Vul hier uw e-mailadres in als u de maandelijkse nieuwsbrief van Pad Vat wilt ontvangen.

Geen zorgen: u kunt zich altijd weer afmelden.

You have Successfully Subscribed!